Skip to main content
Περιποίηση Μεσοθεραπείας-Microneedling

Η διαδικασία της περιποίησης:
Demaquillage του προσώπου & των ματιών.
Προετοιμασίας αντισηψίας του δέρματος και εφαρμογή της ανάλογης αμπούλας με dermaroller ή dermapen για ανανέωση της επιδερμίδας. Στην συνέχεια γίνεται εφαρμογή υπερήχου, τοποθέτηση καλμαντικής παραπλαστικής μάσκας, χειρομάλαξη, εφαρμογή μηχανήματος παθητικής γυμναστικής για σύσφιξη των μυών στο πρόσωπο & στα μάτια και τέλος εφαρμόζουμε προϊόντα προστασίας ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Διάρκεια

Η διάρκεια της περιποίησης είναι: 90′-120′

Τι μέθοδος είναι η Microneedling therapy;

Είναι η πιο νέα θεραπεία αντιγήρανσης. Η τεχνική αυτή αρχικά εφαρμόστηκε στην επανορθωτική χειρουργική με σκοπό τη λείανση των ουλών. Σήμερα όμως είναι πολύ δημοφιλής και χρησιμοποιείται για την ανάγκη βελτίωσης της υφής του δέρματος τόσο του προσώπου όσο και του σώματος και ιδιαίτερα για τις πολύ λεπτές γραμμές έκφρασης. Είναι μια θεραπεία που βασίζεται σε μια πολύ βασική αρχή της ιατρικής: κάθε τραυματισμός προκαλεί μια αντίδραση επούλωσης στον οργανισμό μας.

Πως εφαρμόζεται αυτή η τεχνική;

Η πρωτοποριακή αυτή μέθοδο εφαρμόζεται με μια συσκευή κυλίνδρου που φέρει στην επιφάνεια της μικροσκοπικές ακίδες ή με τη μορφή στυλό που καταλήγει επίσης σε μικροακίδες. Μάλιστα η συσκευή που είναι υπό μορφή στυλό το dermapen μας επιτρέπει να ρυθμίζουμε την ταχύτητα και το βάθος που θα δουλέψουμε. Με αυτή λοιπόν την συσκευή δημιουργούμε νυγμούς, χιλιάδες μικροσκοπικά κανάλια που επιτρέπουν σε εξειδικευμένους ορούς να εισχωρήσουν βαθιά στο δέρμα. Έτσι προκαλούμε μια ελεγχόμενη διέγερση του μηχανισμού αυτοεπιδιόρθωσης με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση των ινοβλαστών για παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης.

Ποια τα οφέλη από την εφαρμογή αυτής της μεθόδου;

Είναι μια απολύτως ασφαλής τεχνική χωρίς αλλεργικές αντιδράσεις ή παρενέργειες, απλή σαν διαδικασία με το κύριο πλεονέκτημα ότι δεν σε σταματάει από την κοινωνική σου ζωή. Οι μικρονυγμοί που δημιουργούνται στην επιδερμίδα έχουν σαν αποτέλεσμα να μειώνουν το βάθος από τις γραμμές έκφρασης, να βελτιώνουν την όψη και την ποιότητα του δέρματος, να βελτιώνεται η χαλάρωση που επέρχεται με τα χρόνια. Είναι από τις λίγες μεθόδους που μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και στο άνω βλέφαρο με πολύ καλά αποτελέσματα. Γενικότερα εφαρμόζεται σε όλες τις περιοχές του σώματος και του προσώπου και ειδικά σε ευαίσθητες περιοχές δέρματος για τις οποίες δεν ενδείκνυται άλλες μέθοδοι λείανσης. Τέτοιες είναι η περιοχή γύρω από τα μάτια, ειδικά η περιοχή κάτω από αυτά, η περιοχή του τραχήλου (του λαιμού) και η ραχιαία επιφάνεια των χεριών.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται; Κάθε πότε;

Μπορεί να επαναλαμβάνεται με ασφάλεια. Εξαρτάται πάντα από την ποιότητα του δέρματος. Συνήθως 4-6 εφαρμογές αλλά ακόμη και μια συνεδρία αρκεί για ένα ορατό και πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Οι συνεδρίες μπορούν να επαναληφθούν ανάλογα το περιστατικό με συχνότητα ανά 10 ημέρες έως και ανά 2 μήνες.

Τι προϊόντα χρησιμοποιούνται;

Πολυβιταμινούχοι οροί, υαλουρονικό οξύ. Δεν είναι τόσο σημαντικό τι χρησιμοποιούμαι όσο ο τραυματισμός που δημιουργούμαι ώστε να διεγείρουμε τους μηχανισμούς ανάπλασης να παράγουν ελαστίνη και κολλαγόνο!

Συγκριτικά οφέλη με άλλου είδους μεθόδους όπως botox;

Είναι διαφορετικοί μέθοδοι. Tο needling ενεργοποιεί τις διαδικασίες ανάπλασης του δέρματος και δίνει ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα. Οι μυοχαλαρωτικές ενέσεις botox αδρανοποιούν τους μύες έκφρασης για προσωρινό χρονικό διάστημα. Το ζητούμενο είναι πως θέλεις να δείχνει το δέρμα σου; Φωτεινό, φρέσκο και ενυδατωμένο κάνεις needling. Απλά τεντωμένο; κάνεις ενέσεις bottox. Θέλεις και τα δύο; τότε τα συνδυάζεις!